Попри штрафи, люди все одно намагаються порушувати закон, щоб придбати безкоштовне дерево до Нового року.

Кожен рік у передноворічний період починається кампанія зі збереження хвойних рослин, адже багато хто гадає, що ялинку можна сміливо зрубати у лісі, парку або посадці. Навіть штрафи не зупиняють відчайдухів, люди попри норми закону, хочуть мати безкоштовне дерево до Нового року.

Штрафи. Фото: Youtube
Штрафи. Фото: Youtube

Штрафи за незаконну вирубку ялинок.

За кожну незаконно зрубану ялинку, сосну та інше дерево правопорушнику загрожує штраф залежно від розміру дерева:

  • у лісах – від 599 до 2709 грн;
  • в межах міста та інших населених пунктів – від 1152 до 1852 грн;
  • в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду – від 908 до 4132 грн.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур та молодняку спричиняють накладення штрафу: на громадян – від 510 до 1020 грн., на посадових осіб – від 2550 до 5100 грн.

Популярні новини зараз
За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Штрафи. Фото: Youtube
Штрафи. Фото: Youtube

За знищення або пошкодження зелених насаджень, окремих дерев за межами населених пунктів та в їх межах, що не віднесені до лісового фонду, або їх незаконна вирубка дерев тягнуть за собою накладення штрафу: на громадян – від 170 до 510 грн, на посадових осіб або фізичних осіб-підприємців – від 510 до 850 грн.

Нагадаємо, ми писали, що несподіваний і дуже корисний засіб для прання, краще за будь-який порошок: є у кожного на кухні.

Як повідомляв "Знай.ua" "Різдво - це надія": українці розповіли, чи збираються ставити вдома ялинку попри війну.

Також "Знай.ua" інформував, що сусіди луснуть від заздрощі: як гарно прикрасити вікна на Новий рік 2023 - декілька ідей.