fbpx

Півроку тому у нас з чоловіком народився малюк, і ми переїхали з нашого неспокійного регіону до батьків чоловіка на Хмельниччину. Раніше ми  винаймали квартиру, а зараз такої можливості немає. А я маю інше уявлення про те, як правильно доглядати маленьку дитину. – Ви тільки про себе і думаєте, треба спочатку самим одягнутися! Свекруха зібрала нас на кухні й каже, що треба ще частіше прибирати, а дитина нехай поплаче

 

Півроку тому у нас з чоловіком народився довгоочікуваний малюк, і ми переїхали з нашого неспокійного регіону до батьків чоловіка на Хмельниччину. Раніше ми  винаймали квартиру, а зараз такої можливості немає.

Батьки чоловіка до мене ставляться дуже добре, але якщо виникають ситуації, що стосуються побуту чи дитини, то виникають суперечки.

Свекруха Ніна Андріївна, яка виховала двох дітей і онуку, підказує весь час, як і що робити щодо дитини, але іноді буває різка і надто наполеглива у своїх переконаннях.

А я як молода мама маю інше уявлення про те, як правильно доглядати маленьку дитину. І в плані побуту я не завжди можу щось зробити по дому. Тепер це робити виходить, але раніше ніяк не вдавалося, донечка дуже часто плакала і доводилося носити її на руках.

 Ось, наприклад, коли перший раз ходили на прогулянку з дитиною, я одяглася і дитину одягла і пішла одягати чоботи, залишивши дитину на ліжку. Дитина плакала, а свекруха сказала:

– Ви тільки про себе і думаєте, а про дитину не думаєте зовсім, треба спочатку самим одягнутися, а потім дитину.

Хоча я так і робила. Мені стало прикро, але я нічого не відповіла, вийшла з дитиною і вся в сльозах.

Недавно Ніна Андріївна зібрала мене і чоловіка на кухні і каже, що треба б пил попротирати і підлогу помити. Свекруха каже, що треба ще частіше прибирати, а дитина нехай поплаче. Але виникає одразу інше: дитина починає заходитися – свекруха чи свекр одразу до неї. Тоді навіщо говорити «нехай поплаче»?

Словом, уся проблема в тому, що я завжди мовчу, з моменту весілля, не можу нічого заперечити, ні слова сказати, а просто мовчу і роблю, що накаже Ніна Андріївна. Я розумію, що справа тільки в мені, що потрібно в собі щось змінювати, що батьки чоловіка на вигляд ставляться до мене добре, а про себе думають, що я дивна. Як із цим впоратися?

Адже шлюб у мене щасливий, родина хороша і втрачати все це я в жодному разі не хочу, бо дуже дорожу усім цим. Але мені дійсно дуже не просто.

Передрук без посилання на ibilingua.com.

Фото ілюстративне, спеціально для ibilingua.com.

You cannot copy content of this page