Бізнес вимагає відмінити на період воєнного стану ліцензії на зберігання палива для власних потреб у будь-якій тарі. Ніхто не хоче отримати штраф у півмільйона.

Справа в тому, що періодична відсутність електрики, зв'язку та інтернету змушує бізнес адаптуватися до нових умов. Підприємці змушені шукати альтернативних варіантів продовження своєї роботи в Україні в умовах війни.

Генератор, скріншот: YouTube
Генератор, скріншот: YouTube

Компанії починають закуповувати генератори, starlink, powerbank, тощо, що допомагає продовжувати роботу. Їх обслуговування при цьому вимагає також ресурсів, і зокрема для генераторів, ключовою вимогою є паливо, а їх потреби можуть бути різними - від 3 до 10 і більше літрів.

Тобто паливо має бути у підприємств завжди, проте це заборонено законом, як виявилося. Для зберігання палива має бути спеціальна ліцензія, і поки що уряд не запропонував альтернативних варіантів.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Паливо, скріншот: YouTube
Паливо, скріншот: YouTube

Великі підприємства також повинні реєструвати акцизний склад, якщо споживання палива ними перевищує 1 тисячу кубометрів на рік, і така ліцензія займає багато часу.

В умовах війни це робиться ще складніше, і не всі встигли це зробити.

Європейська бізнес Асоціація звернулася до народних депутатів, щоб внести зміни до законодавства, і скасувати правило про ліцензію на зберігання палива на час військового стану.

Це буде правильно, адже платити штраф у півмільйона ніхто не хоче.

Генератор, скріншот з відео
Генератор, скріншот з відео

Нагадаємо, що в Україні відчутно злетіли ціни на фрукти та овочі: навіть найдоступніші подорожчали

Раніше повідомлялося, що геть пил і бруд: як приготувати розчин для протирання кімнатних рослин - 3 варіанти

Також, три простих і доступних порад, щоб почати новий рік на позитивній ноті