У місті Бахмут Донецької області тривають дуже тяжкі бої, окупанти “кладуть” неймовірну кількість особового складу.

“У Бахмуті йдуть дуже важкі й динамічні бої… Людей (окупанти) кладуть неймовірну кількість. Для чого? Для того, щоб взяти Бахмут, що навряд чи їм вдасться. Вони це розуміють, проте тиск зараз дуже сильний і він посилюється”, – розповів капітан Національної гвардії України Петро Кузик в ефірі інформаційного телемарафону.

Зауважимо, що в разі захоплення українського Бахмута окупантами російська пропаганда подасть це, як “взяття” Берліну в часи Другої світової війни. Про це розмірковує військовий експерт Олег Жданов. Як він зазначив під час ефіру на своєму YouTube-каналі, окупація Бахмута потрібна Путіну, для проведення нової хвилі мобілізації.

“Я думаю, що росіяни розуміють, що Бахмут для них – це глухий кут, але цього не розуміють у Кремлі. Путін стверджує, що все йде за планом та продовжує наполягати на перемогах. Йому потрібна одна перемога, і ціна цього йому не важлива. І якщо вони візьмуть це місто, у чому я сумніваюсь, то вони це покажуть це, як “взяття” Берліна під час Другої світової війни. Це буде фурор, на якому Путін спробує підняти моральний дух нації та запустити нову хвилю мобілізації, мовляв – от вони вже перемагають”, – наголосив Жданов. 

За його словами, бої за Бахмут для окупантів – це самогубство, а тому мобілізовані росіяни вже тікають з передової.