$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +11 Київ

Арестович: Ембарго на нафту ввели. І це дуже швидко почне ламати Росію. За логікою, до середини літа вони здохнуть G

Арестович: Ембарго на нафту ввели. І це дуже швидко почне ламати Росію. За логікою, до середини літа вони здохнуть Арестович: Усі вже розуміють, що ми перемогли
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com

Після повномасштабного нападу на Україну Росія не зможе довго існувати. Таку думку в інтерв'ю засновнику "ГОРДОН" Дмитрові Гордону висловив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович.

"Усі вже розуміють, що ми перемогли. На стратегічному рівні. Зрозуміло, що на землі возитися доведеться дуже довго, можливо, пів року, дев'ять місяців. Але логіка зрозуміла... Я маю сумнів, що Росія як система витримає роки. Ембарго на нафту ввели. І ця історія дуже швидко почне їх ламати", – сказав він.

Радник глави ОП вважає, що, "за логікою, має бути середина літа, коли вони здохнуть".

"Надлом має бути в лютому – березні – і за інерцією вони спробують, звісно, пововтузитися. Переважно завдяки мобілізованим, що вкотре збільшить їхні втрати. Ну, 400 тис. втратять. Ну, така річ. А потім якісь події, "чорні лебеді" можуть прискорити... Але дуже не прискорять. Два-три місяці. Або додадуть два-три місяці", – пояснив Арестович.

Арестович: Думаю, ніхто не прийде до Путіна і не скаже "Вово, закінчуй". Його отруять, найімовірніше. Читайте повну версію інтерв'ю

Відео: В гостях у Гордона / YouTube

Контекст

Уряди країн Європейського союзу домовилися про обмеження ціни на російську морську нафту в розмірі $60 за барель 2 грудня. До них приєдналися країни "Групи семи" (США, Канада, Великобританія, Німеччина, Франція, Італія та Японія), а також Австралія та інші країни.

За підрахунками "Русской службы ВВС", через це до 2030 року частка Росії на світовому енергетичному ринку скоротиться з 20% до 13%, позбавивши Москву приблизно $1 трлн доходів.

Водночас Україна, Польща і країни Балтії наполягали на радикальнішому зниженні вартості російської нафти. 3 грудня президент України Володимир Зеленський назвав "несерйозною" встановлену стелю цін. На його думку, барель має коштувати менше ніж $30.