Через ракетні атаки російськими окупантами енергосистема країни опинилася в жалюгідному стані і в Україні діють графіки відключення електроенергії.

У багатьох громадян не централізоване опалення, тому немає світла – немає тепла. Також під питанням і робота котелень у такий період, тому важливо знати, як можна зігрітися, без джерел тепла. Про це пише "24 канал".

Коли вдома немає опалення виручити можуть різні хитрощі, про деякі з них багато хто ніколи навіть не замислювався.

Опалення. Фото: скрін youtube
Опалення. Фото: скрін youtube

Гостра їжа

Зловживання гострою їжею шкодить здоров'ю, але іноді вона приносить користь. Вона покращує кровообіг та підвищує температуру тіла, тому в період холодів може стати справжнім порятунком.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Багато калорій

Від холоду рятує як гостра їжа, а й їжа загалом. Необхідно контролювати, щоб у день було кілька прийомів їжі, що включають перекушування з овочів, фруктів і необроблених продуктів. Суть у тому, що при зниженні температури навколишнього середовища тіло активно використовує запаси енергії, тобто калорії, щоб зігрітися.

Заняття спортом

Холод можна подолати фізичними вправами. У домашніх умовах можна легко зробити розминку чи ряд вправ різні групи м'язів. Будь-які рухи активують серцево-судинну систему, що в результаті підвищать температуру тіла та збільшать приплив крові до м'язів.

Спорт. Фото: скрін youtube
Спорт. Фото: скрін youtube

Форсоване дихання

Цей метод допоможе, якщо сил для фізичних вправ немає. Так, необхідно глибоко вдихнути, затримати дихання на кілька секунд і напружити м'язи таза та живота, а потім видихнути та розслабитися. Такі м'язові скорочення дозволяють організму генерувати тепло.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, як під час відключення електроенергії убезпечити власний будинок: інструкція щодо використання свічок та генераторів.

Також наш портал інформував, температура у квартирі підскочить на кілька градусів: як збільшити продуктивність батарей, перевірені способи.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, як зробити з картоплі свічку, яка горітиме дуже довго: світло, романтика та вечеря.