Новим документом виключено пункт, котрий зазначав, що середньоденний заробіток не може перевищувати базу нарахування єдиного соціального внеску.

При цьому, мова йде про розрахунок на день, котрий визначається діленням максимальної бази ЄСВ на середньомісячну кількість календарних днів, яка складає 30,44. Про це йдеться в ухваленій Кабміном постанові від 2 грудня 2022 року No 1350.

Е-лікарняний. Фото: 112.
Е-лікарняний. Фото: 112.
Е-лікарняний. Фото: 112.

Середня зарплата для виплати лікарняних виплат відтепер розраховуватиметься так: нарахована зарплата за розрахунковий період (12 місяців) ділиться на кількість календарних днів, коли робітник працював, без включення днів, що не відпрацьовані з поважних причин.

При цьому, поважні причини у такому випадку — це:

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще
  • тимчасова непрацездатність;

  • відпустка через вагітність та пологи;

  • відпустка по догляду за дитиною до 3 років (або 6 років на підставі медичного висновку);

  • неоплачувана відпустка;

  • призупинення дії трудового договору через війну.

Є нововведення і для оплати лікарняних сумісників. Оплата перших 5 днів лікарняного коштом працедавця проходить тільки у разі видачі листка непрацездатності електронної чи паперової форми. Нова постанова вводить зміни до оплати лікарняних гіг-спеціалістам резидентів Дія Сіті.

Нагадаємо, ми писали, що час діставати запаси з морозилки: в Україні відчутно подорожчало все м'ясо, тільки сало тішить ціною.

Як повідомляв "Знай.ua" будуть помирати пачками: на росії почався найсильніший за всю історію дефіцит ліків.

Також "Знай.ua" інформував, забудьте про ці продукти, якщо болить горло: вони лише погіршують стан.