facebook

Ймовірність вторгнення армії Білорусі до України: американські аналітики дали оцінку

Лукашенко оголосив раптову перевірку боєздатності своїх військових.


Американські аналітики Інституту вивчення війни вважають малоймовірним вторгнення армії Білорусі до України. Свої висновки вони роблять на тлі того, що самопроголошений президент Олександр Лукашенко оголосив раптову перевірку боєздатності своїх військових.

Про це повідомляють у свіжому звіті ISW.

Напередодні білоруські сили перекинули 25 БТР-80 та 30 вантажівок з особовим складом у напрямку Малорита, Брест (приблизно за 15 км від України). Крім того, російські танки Т-80 були перекинуті з Обуз-Ліснівського полігону у білоруському Бресті, на Брестський полігон також у Бресті (приблизно за 30 км від білорусько-українського кордону) приблизно 12 грудня. Повідомляється, що РФ перекинула 13 грудня три перехоплювачі МіГ-31К на білоруський аеродром у Мачулищі.

“Ці розгортання, ймовірно, є частиною російських інформаційних операцій, що тривають і припускають, що білоруські сухопутні війська можуть приєднатися до російського повномасштабного вторгнення в Україну”, – зазначають аналітики.

Читайте також:  СБУ відкрила справу за трьома статтями щодо збиття літака МАУ

В ISW вважають можливість вторгнення Білорусі до України в найближчому майбутньому малоймовірним.

 

Запис Ймовірність вторгнення армії Білорусі до України: американські аналітики дали оцінку спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: