Масові відключення електроенергії підкосили та ускладнили життя багатьом українцям. Навіть на побутовому рівні виникла маса складнощів, особливо у пенсіонерів. Наприклад, деякі з них думають, чи не вплине ситуація на отримання виплат від держави.

У Нацбанку поспішили заспокоїти українських пенсіонерів і заявили, що банки не припинятимуть своєї роботи у разі тривалої відсутності енергопостачання. Це означає, що видача пенсії також можлива.

Оформлення пенсії Фото: скрін youtube
Оформлення пенсії Фото: скрін youtube

Працюватимуть системно важливі банки. Загалом українцям доступно 760 чергових відділень у Києві та 275 населених пунктах 22 областей.

Більше того, у цих банках можна буде не лише отримати пенсію, а ще й зняти гроші в терміналах, сплатити комунальні послуги.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Чергові відділення забезпечують все необхідне обладнання та канали зв'язку для безперервної роботи. Також у відділеннях є додатковий персонал, касова техніка, банкомати та готівка.

Ощадбанк Фото: скрін youtube
Ощадбанк Фото: скрін youtube

У НБУ наголосили, що перелік чергових відділень постійно уточнюється та оновлюється. Детальну інформацію про них можна дізнатися у контакт-центрах, на офіційних сайтах та соціальних мережах банків.

Раніше ми писали про те, що в Україні все ж таки підвищать тарифи на електроенергію: скільки грошей витягнуть з кишень

Як повідомляв Знай.ua, новорічний стіл 2023 року подорожчає в половину: названі продукти, які до кінця року буде складно дістати

Також портал Знай.ua писав, що українці побачать нові ціни на паливо з початком новорічних свят: чекати на падіння чи стрибок