facebook

“Хоробрий український народ…”: Європарламент нагородив Зеленського та українців премією (ФОТО)

Сьогодні, 14 грудня, Європарламент нагородив українців та президента України Володимира Зеленського премією імені Сахарова. Церемонія вручення премії транслювалася в мережі.


Премія Сахарова – щорічна відзнака Європарламенту. Її вручають за захист прав людини та її основних свобод; розвиток демократії і відстоювання верховенства права; повагу до міжнародного законодавства;захист прав меншин.

“Премію отримує хоробрий український народ, представлений президентом країни, обраними лідерами та громадянським суспільством”, – оголосили у Європарламенті.

Під час церемонії Зеленський виступив із промовою, в якій нагадав про злочини російських окупантів у Маріуполі, а також закликав вшанувати пам’ять усіх загиблих.

“Можливо, лише після закінчення цієї війни, коли ми звільнимо всю нашу землю і зможемо виявити всі могили жертв російського терору, ми зможемо сказати, скільки життів забрала тиранія цього разу”, – сказав глава держави.

Читайте також:  Чубайс зажадав від Росії припинити "ганебну війну з Україною"

Також Зеленський, закликав світ діяти, не очікуючи війни. Зеленський наголосив, що найефективніший захист свободи та прав людини – недопущенняповторення агресії.

 

Запис “Хоробрий український народ…”: Європарламент нагородив Зеленського та українців премією (ФОТО) спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: