$39.22 €42.44
menu closed
menu open
weather +15 Київ

Залужний заявив, що з початку війни звільнив 10 генералів, ще один застрелився

Залужний заявив, що з початку війни звільнив 10 генералів, ще один застрелився Залужний розповів, що довіряє генералам, але якщо ті не справляються – відправляє у відставку
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю виданню The Economist, опублікованому 15 грудня, зізнався, що 10 українських генералів із початку війни було відправлено у відставку, оскільки, на його думку, вони не відповідали вимогам.

Головком ЗСУ наголосив: він "не думає, що він тут найрозумніший", і довіряє своїм генералам, дослухаючись до тих, хто воює "на місцях". Він озвучив своє кредо: "залишаючись людиною, ставати лідером". Це, за словами Залужного, означає бути розумнішим, бути сильнішим, бути талановитішим – і тоді намагатися керувати людьми.

Водночас головком ЗСУ додав, що з початку повномасштабного російського вторгнення він звільнив 10 генералів, ще один застрелився, пише The Economist.

Жодних імен та подробиць Залужний водночас не навів.

Контекст

24 лютого президент Росії Володимир Путін оголосив про вторгнення в Україну під виглядом якихось "демілітаризації" і "денацифікації". Із самого початку, за даними СБУ, Путін розраховував захопити Україну за кілька днів. Але бліцкриг провалився.

У квітні окупантів вигнали з північних областей України, восени було деокуповано частини Херсонської та Харківської областей. Бої тривають на півдні та сході України.