facebook

“Ці люди втратять право на субсидії”: багатьох українців у 2023 році позбавлять допомоги на оплату комуналки

З 1 грудня в Україні функції щодо надання субсидій та пільг покладено на Пенсійний фонд. З початку 2023 року він має виконувати функції соціального страхування: виплачувати відпускні, лікарняні, декретні та санаторно-курортну реабілітацію. Стало відомо, що багато хто втратить допомогу на оплату комуналки.


Як інформує “biz.today.ua”, про це заявив експерт із соціальних питань Андрій Павловський. Він пояснив, чому наступного року не всі українці, які потребують підтримки держави у вигляді субсидій, зможуть їх отримати.

Справа в тому, що у бюджеті на 2023 рік на допомогу громадянам на оплату комунальних послуг передбачено недостатньо коштів.

Сума буде меншою на 9,2%, ніж була у 2022 році, – 37,9 млрд грн. Її буде замало для надання всім, хто розраховує на пільгу.

Аналітик наголосив, що криза пов’язана з повномасштабною війною, яка вже дев’ять місяців йде в країні.

Читайте також:  У "Слузі народу" Зеленського визначилися з тортурами для корупціонерів: "Це зробимо у першу чергу"

За цей період у 75% працюючих українців зменшилися заробітні плати, а 5 мільйонів наших співвітчизників втратили робочі місця.

Статус переселенців одержали близько 7 мільйонів громадян. Павловський вважає, що ситуацію ускладнюють нові функції, покладені на ПФУ.

Глава українського уряду Денис Шмигаль раніше запевнив, що у державній скарбниці вистачить грошей для виплати субсидій наступного року.

Він зазначив, що сума, яку отримуватимуть домогосподарства, не перевищуватиме 2000 гривень на місяць. Середній розмір допомоги складе 1800 гривень.

“У бюджеті як на цей, так і на наступний рік достатньо коштів, щоб підтримати найбільш вразливі верстви населення та надати необхідний обсяг допомоги у вигляді субсидій”, – зазначив прем’єр-міністр.

Запис “Ці люди втратять право на субсидії”: багатьох українців у 2023 році позбавлять допомоги на оплату комуналки спершу з’явиться на PRO-NEWS.

Джерело.



Категорії: