повернутись на
$39.67 €42.52
menu closed
menu open
weather +13 Київ

37-річний Масі Найєм: Я радий, що батько ніколи не дізнається, що я курю і що поранився на війні

37-річний Масі Найєм: Я радий, що батько ніколи не дізнається, що я курю і що поранився на війні Найєм: Я радий, що батько ніколи не дізнається, що я курю і що поранився на війні
Фото: Masi Nayyem / Facebook
Український адвокат, військовослужбовець Збройних сил України та громадський діяч Масі Найєм, якого влітку було тяжко поранено, зізнався, що вдячний своєму батькові за те, що той під час війни в Афганістані перевіз їх із братом в Україну. Про це він написав 15 грудня у Facebook.

"Сьогодні день народження мого батька. Він помер рік тому. І я радий, що він ніколи не дізнається, що я курю і що поранився на війні. Дуже хочу сказати йому, що люблю його. Дуже люблю. І ще... Я дуже вдячний йому, що він забрав нас із війни в Україну. Тому що моє дитинство з шести років було наповнене іншим світом, цінностями. Якщо у вас є така можливість – зробіть це, ваші діти точно будуть вам вдячні", – написав 37-річний Найєм.

Контекст

Масі Найєм народився в Афганістані у 1984 році. Він – засновник юридичної компанії "Міллер", адвокат, захищав, зокрема, активіста Сергія Стерненка, постраждалих у резонансній ДТП у Харкові за участю підлітка за кермом Infiniti, представляв інтереси свідків у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Він також є ветераном АТО на Донбасі. Після повномасштабного нападу РФ на Україну знову пішов на фронт – 17 квітня Найєм повідомив, що "знов у лавах ЗСУ".

5 червня стало відомо, що Найєм дістав тяжке поранення голови й ока і був у комі. 6 червня йому зробили операцію і він прийшов до тями. "Одного ока у мене ніколи не буде. Іншим бачу погано", – написав Найєм увечері того самого дня. Він провів у лікарні майже три місяці, його виписали наприкінці серпня.

Після поранення Найєм став обличчям українського бренда одягу Indposhiv.