Зима 2022/2023 років та зосередження країною-агресором, Росії, сил на оборонних рубежах сповільнило просування ЗСУ, але аж ніяк не інтенсивність боїв.

Як кажуть опитані агентством Bloomberg експерти, хід україно-російської війни в Україні залежить від того, яка сторона отримає якомога більше ракет і снарядів. Згідно з джерелами журналістів, в Кремлі побоюються, що не зможуть забезпечити швидко поставки боєприпасів і зброї своїм військам. Інакше війська окупантів не втримають свої позиції.

Згідно з листопадовим звітом Королівського інституту об’єднаних озброєнь (Британського аналітичного центру), обидві сторони використовували в середньому понад 24 тисячі артилерійських снарядів на день (плюс десятки дефіцитних ракет великої дальності, дронів і засобів ППО).

“Висока скорострільність артилерії викликає набагато більше споживання боєкомплекту, ніж могли б витримати збройні сили НАТО”, − говорить співавтор документа Нік Рейнольдс.

Високопоставлений російський офіцер у відставці на правах анонімності каже – якщо західні союзники України продовжать або збільшать постачання зброї, то окупантам буде дуже важко уникнути подальшого виведення військ.

“Тим часом у Москві є побоювання, що її Збройні сили витрачають занадто багато  ресурсів без особливого ефекту і без чіткої стратегії для перемоги у війні. І це незважаючи на те, що російські сили поступово набирають обертів в районі міста Бахмут на сході України, в Донбасі, а збройові заводи працюють цілодобово”, – підсумували українці.