Про це. він розповів на каналі «My.ua».

«Ситуація із так званим білорусько-російським нападом або новим північним походом качається десь із квітня, а з червня ще й із новою хвилею. Подібних рішень, які ухвалив самопроголошений президент рб лукашенко, насправді було дуже багато, особливо влітку», - нагадує Олег Постернак.

Зокрема, зазначає він, лукашенко уже перекидав сили спеціального призначення на кордон України і білорусі, уже перевіряв бойову готовність військ, оголошував військові маневри, були навчання різних типів, тощо. Але питання нападу з боку білорусі, констатує експерт, завжди на слуху і турбує людей.

«Справа в тому, що це питання моделює їхні плани на життя у найближчі місяці. Враховуючи загрозу з боку республіки білорусь, людина має якось облаштовувати своє життя, пережити зиму, розуміти, чи загрожує столиці, наприклад, нове спільне білорусько-російське угрупування, яка справжня мета можливого походу і що в такому разі треба робити їм і їхнім родинам», - пояснює Олег Постернак.

Як згадує політтехнолог, ранок 24 лютого вразив усіх своєю неочікуваністю, люди тікали із Києва, люди в хаосі збиралися, люди були дезорієнтовані, морально подавлені, вони тоді були в шоці. А відтак, констатує він, щоб зараз унебезпечити себе від подібного, кожен українець сильно фокусується навколо цієї ситуації.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Воля повідомив, коли росіяни суттєво відчують наслідки санкцій.

Також Знай.ua писав про те, що білорусь готується до війни проти України.