П’ятниця, 26 Квітня

У Львові встановлюють міську новорічну ялинку: найголовніше, що варто знати про неї

Оперативні новини у нашому каналі в Telegram!

У п’ятницю, 16 грудня, у Львові на площі біля Оперного театру почали встановлювати міську новорічну ялинку. Міська рада до останнього не повідомляла, чи буде цьогоріч центральна ялинка у Львові.

Як розповів під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, ялинку містові подарувало швейне підприємство «Світанок», дерево росло на теплотрасі і його потрібно було прибрати, ялинку зрізали сьогодні, 16 грудня.

Фото: Ігор Зінкевич

У місті довго точилися дискусії про те, чи варто встановлювати ялинку під час війни, коли щодня гинуть військові і цивільні. Андрій Садовий пояснив рішення все ж встановити ялинку так:

«Ялинка – це не просто святкова декорація, а багаторічна традиція. І ми встановлюємо її не на зло комусь чи всупереч, а завдяки тому, що маємо таку можливість і хочемо зберегти хоч частину гарних спогадів наших дітей. Їх і так пограбували, вкрали дитинство у всіх можливих значеннях. Ми довго рдились з волонтерами, військовими, родинами переселенців. Ялинка обов’язково має бути».

Ілюмінації виставлять з минулих років. Ялинка стоятиме близько місяця. Світитиме 5 годин на день з 17 до 22. Година роботи ілюмінацій за потужністю як “одне кип‘ятіння чайника”. Якщо не буде електрики в центрі, то ялинка теж не світитиме.

Гучних святкувань і традиційного різдвяного ярмарку у Львові цьогоріч не буде.