Прийшла зима, і це не найулюбленіша пора року українців, особливо цього року. Також особливо її не люблять і водії, для яких це додатковий дискомфорт.

Однак, немає таких ситуацій, з яких немає виходу. Існує кілька лайфхаків, які допоможуть швидше прогріти автомобіль у холодну пору року.

На прогрівання двигуна в прибудинковій території відводиться лише п'ять хвилин. Найчастіше цього недостатньо для того, щоб вивести двигун на робочу температуру, і тим самим розігріти салон усередині.

Автомобіль у снігу, кадр з відео
Автомобіль у снігу, кадр з відео

Взимку ситуація значно погіршується. Насамперед потрібно підняти обороти силового агрегату. Приблизно це до 1200-1500 оборотів.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Також варто увімкнути підвищене навантаження на двигун. Зі збільшенням потужності він набагато швидше прогріватиметься. У той же час олія в перші хвилини запалювання двигуна не працює на повну. На автомобілях з варіатором або класичною коробкою можна включати режим D.

Сніг, скріншот: YouTube
Сніг, скріншот: YouTube

Не можна ні в якому разі не включати опалення в перші хвилини запуску двигуна. Якщо в машині встановлено малолітражний двигун, радіатор опалення високої швидкості обертання вентилятора не встигне прогрітися. Крім того, це може перешкодити прогріву двигуна. Зробити це варто лише за кілька хвилин.

Машина під снігом. Фото: Автознаток.
Машина під снігом. Фото: Автознаток.
Машина під снігом. Фото: Автознаток.

Мотору охолоджуватись давати не можна. Якщо є така можливість, то після попередньої поїздки все має залишатися на тому ж рівні, і для цього використовуються спеціальні ковдри, що підбираються індивідуально. Це можливе виключно на автомобілі, які повністю справний.

Нагадаємо, що у МВС запровадили нові правила для реєстрації автомобіля, водіїв попередили про нововведення

Раніше повідомлялося, як в Україні проводитимуть операції у моменти відключення світла: планові рекомендують відстрочити

Також українці можуть отримати пільгові пенсії, але дехто залишиться без грошей: які дані потрібно перевірити