$39.78 €42.38
menu closed
menu open
weather +13 Київ

РФ відводить частину військ із Каховки, окупанти поширюють інформацію, що покинуть її до кінця року – Генштаб ЗСУ

РФ відводить частину військ із Каховки, окупанти поширюють інформацію, що покинуть її до кінця року – Генштаб ЗСУ Окупанти розповідають місцевим жителям, що підрозділи РФ покинуть Каховку до кінця року, повідомили у Генштабі
Фото: ЕРА (ілюстративне)
Частину російських окупаційних військ передислокують із Каховки та Нової Каховки в район селища Нижні Сірогози (Генічеський район), розташованого приблизно за 60 км на схід від цих двох міст.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України, опублікованому у Facebook 17 грудня.

"Противник здійснює передислокацію окремих підрозділів і відводить частину своїх військ із Каховки та Нової Каховки Херсоонської області в район населеного пункту Нижні Сірогози. Серед місцевих жителів військовослужбовці поширюють інформацію, що Каховка буде залишена російськими військами до кінця цього року, тому лояльним до окупантів місцевим пропонують переїзд до тимчасово окупованого українського Криму", – ідеться в повідомленні.

00:25/01:04
Контекст

Створений Силами спеціальних операцій Збройних сил України Центр національного спротиву повідомив 3 грудня, що російські окупанти вивезли всіх колаборантів із тимчасового окупованого міста Олешки Херсонської області, а ще раніше – із Нової Каховки.

Окупанти й колаборанти намагаються евакуюватися, розуміючи неминучість звільнення регіону, заявили тоді в оперативному командуванні "Південь".