Якщо у вас обмаль часу, цей рецепт засолювання сала вам підійде ідеально. Хоча його й називають "ледачим", спробувавши засолити сало таким чином, ви зрозумієте, що цей рецепт зовсім не безнадійний.

Щобільше, кухарі, які випробували цей рецепт засолювання сала, запевняють, що воно просто тане в роті. Водночас врахуйте, що найчастіше результат залежить навіть не від самого рецепту, а від того, яка частина туші пішла на засолювання.

Інгредієнти для засолювання сала:

  • 6 ст. л. солі;
  • чорний перець горошком;
  • часник;
  • гвоздика, лавровий лист;
  • 1 л води.

Хліб, сало, цибуля, фото pixabay
Хліб, сало, цибуля, фото pixabay

Простий спосіб засолювання сала:

Засолювати сало за цим рецептом потрібно в спеціальному розсолі. Для його приготування в одному літрі води потрібно розчинити 6 столових ложок солі, а спеції потрібно додати до смаку.

Далі підготовлений шматок сала занурюють в остиглий розсіл й витримують при кімнатній температурі протягом доби. Після цього його потрібно три дні потримати у холодильнику.

Популярні новини зараз
Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Далі сало треба дістати із розсолу та обсушити. А для смаку та краси можна обсипати його сумішшю приправ та подрібненого часнику. Таке сало зберігати краще в холодильнику у металевій емальованій ємності з кришкою.

Засолювання сала, фото: кадр з відео
Засолювання сала, фото: кадр з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації