Нашим читачам важливо розуміти, що в Україні досить багато домогосподарств отримує житлові субсидії. Цього року, на новий опалювальний сезон вийшла просто космічна цифра нових одержувачів, оскільки багато людей втратили роботу, знизився дохід або взагалі, на жаль, втратили годувальника.

Так, із 1 грудня нарахуванням субсидій займається Пенсійний фонд України. Де повідомили, що якщо громадянин, який отримує субсидію, змінив життєву ситуацію, то протягом 30 днів про це обов'язково потрібно повідомити. Інакше можна отримати штраф.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на сайті ПФУ.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

У ПФУ розповіли, про що потрібно повідомити Пенсійний Фонд насамперед:

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Змінився склад сім'ї чи соціальний статус одного з її членів. Наприклад, безробітний знайшов роботу, хтось одружився і тепер у будинку зареєстровано нову людину. Народилася дитина і т.д.
Змінився список комунальних послуг.

Змінився постачальник комунальних послуг, або утворилося ОСББ. Хтось із членів сім'ї, який проживає в будинку, на який нараховується субсидія, здійснив купівлю дорожче за 50 000 гривень.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Хтось із співвласників будинку обзавівся новим рухомим чи нерухомим майном. Один із членів сім'ї купив валюту в банку на суму понад 50 000 гривень або дорогоцінні метали. Власник будинку або один із членів його сім'ї отримав субсидію, яка у 25 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб. Відкриття депозиту у банку на суму понад 100 000 гривень.

Або будь-яка інша ситуація, яка ставить під сумнів подальшу доцільність нарахування субсидії. Це може бути навіть зміна роботи одного із членів сім'ї та збільшення у нього зарплати.

Повідомити про зміни потрібно протягом 30 календарних змін. До речі, субсидію тепер можна оформляти онлайн через електронний портал Пенсійного Фонду. Середній розмір виплати складає 1800 грн.

Нагадаємо, в Україні спростять отримання пенсії: когось із громадян торкнеться нововведення.

Раніше повідомлялося, українські пенсіонери зможуть перевести в готівку свої гроші на касах супермаркету: в Мінсоцполітики дали інструкцію.

Також, не вийде щасливої ​​родини: із чоловіками цих 3 знаків Зодіаку краще не зав'язувати знайомства.