На Півдні росіяни змушені постійно змінювати місця дислокації своєї живої сили та техніки, оскільки ЗСУ регулярно завдають їм болючих ударів, унаслідок чого окупанти не перестають рахувати втрати.

Утім, суттєво зменшувати кількість своїх військових у цій зоні фронту вони все ще не поспішають. Про це в ефірі одного з телеканалів розказала керівниця пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк.

За її словами, ворог вважає своїм найневичерпнішим ресурсом саме людей, хоча насправді це – нелюди, які прийшли на чужу землю знищувати українців. Тож російське командування робить ставку саме на цей ресурс, і зменшення військової присутності не спостерігається.

Але спостерігається “броунівський рух”, в якому вони намагаються знайти собі місце під сонцем,
– зауважила Наталія Гуменюк.

Вона додала, що це все-таки демонструє неспокій і моральну дестабілізацію в стані ворога, адже постійне облаштування нових місць дислокації також дуже виснажує окупантів.

Як наслідок, у них зростає незадоволення командуванням, яке ніяк не може визначити для них місце дислокації і порядок наступних дій. А це, звичайно, теж грає на руку українській стороні.

Відведення частини російських військ із Каховки та Нової Каховки на Херсонщині може бути пасткою. Збройні сили України уважно стежать за цією ситуацією.

В ефірі національного телемарафону Гуменюк нагадала, що окупанти використовували подібну тактику і під час звільнення українськими військовими правого берега Дніпра.