Якщо організм вимагає сну, варто не сперечатися і послухати, буквально 15 хвилин в горизонтальному положенні може допомогти зняти втому, перевантажити психіку та нервову систему.

Якщо неможливо перепочити 15 хвилин, адже є скористайтесь однією з порад.

Тонізуючи напої

Щоб підбадьоритися можна випити тонізуючі напої. Це працюючий спосіб не спати коли хочеться. До них відносяться кава та міцний чай, при чому врахуйте, що зелений чай ефективніше чорного, натуральна кава ефективніше розчинної.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще


Енергетики теж ефективний спосіб не заснути, комбінації діючих речовин у них не дає занурюватися і енергетик продовжить ваше неспання на кілька годин. Варто зауважити що всі ці напої впливають на серцево-судинну систему, їх не можна пити, якщо ви маєте проблеми з судинами та схильні до мігрені. Також не можна вважати енергетики постійним засобом для неспання.

Їжа, музика, розмова

Якщо вам дуже хочеться заснути, але не можна треба поїсти якої-небудь їжі. Процес перетравлення так чи інакше активізує організм. Також можна використовувати гучну музику, наприклад, рок, панк-рок, або щось подібне. А ось спокійні інструментальні композиції краще не слухати.

Розмовляйте з супутниками, якщо ви за кермом, хоч це суперечить рекомендації "не відволікати водія", яка справедлива у місті, де людина повинна концентрувати тільки на ситуації на дорозі, але в тривалих між міських переїздах розмова може допомогти людині не спати за кермом.

Змінюйте ракурс погляду

Якщо ви водій, то довга подорож за кермом небезпечна тим, що може приспати вас. Одноманітна "картинка" дорожного покриття, незмінні пейзажі, сприяють дрімотному станові.

Переводьте іноді погляд - зрозуміло, якщо ви сіли за кермо, ви повинні стежити за дорогою, але якщо ви їдете не в активному транспортному потоці, не по місту, одноманітність візуальної картинки, особливо якщо їде та вночі, заколисує. Саме через цю одноманітність водій за кермом часто засипають, тому відвідуйте іноді погляд на що-небудь на попутників, на предмети в машині тощо.

Якщо є можливість виходьте з машини розминайтесь, перебування в одному і тому ж положенні сприяє сонливості. Ти саме стосується людей у яких сидяча одноманітна робота.

Свіже повітря та прохолода

Відкривайте вікно для поступу свіжого повітря якщо звичайно за вікном не мороз, а взимку не вмикайте надмірний обігрів в теплі та у задусі люди можуть дрімати, а свіже повітря бадьорить.
Коли здається, що ви можете ось-ось заснути потрібно потерти перенісся, помасажуйте собі шию, лоб, брови, масаж підсилює кровообіг і ненадовго знижує гостре бажання заснути.

Нагадаємо, ми писали, що новорічні свята без фруктів? Скільки зараз просять продавці за апельсини, мандарини та банани.

Як повідомляв "Знай.ua" тарологиня розповіла про життя в Україні рівно за рік, до перемоги залишилися лічені місяці.

Також "Знай.ua" інформував, дружина дилера Чернецького з Києва, який потрапив у в'язницю, розлучилася з ним.