Існує багато цікавих лайфхаків, як застосувати той чи інший продукт з корисною метою і часто не за основним його призначенням. Таким чином друг життя можна дати багатьом відходам. Зокрема й шкірками з багатьох овочів та фруктів.

Наприклад, не варто викидати шкірки гранатів, адже вони неабияк згодяться під час весняно-літнього сезону на городі. Українцям розповіли, чим такий продукт буде корисним. Головне у цій справі їх висушити та потім правильно застосувати у боротьбі зі шкідниками.

Крім шкірок гранатів, на городах і дачах успішно застосовують й шкірки бананів чи цитрусових. Їм також можна знайти практичне й корисне застосування в саду.

Гранатовий сік, скріншот: YouTube
Гранатовий сік, скріншот: YouTube

Як застосовувати шкірки гранатів у городництві та садівництві

Передусім, варто мати на увазі, що з висушених шкірок гранатів можна зробити антимікробний настрій. Ним при потребі можна обприскувати рослини, що потерпають від таких проблем, як борошниста роса, фітофтороз, кладоспоріоз, фузаріоз.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Для приготування цього чудодійного засобу необхідно 150 г сухих шкірок залити одним літром води. Проварити все разом протягом 30 хвилин. Навар перед застосуванням розводять у воді (1:10) і додають господарське мило (на 10 л води 100 г мила).

Гранат, кадр з відео
Гранат, кадр з відео

Нагадаємо, українцям нагадали про борги за комуналку: як це вплине на призначення субсидії

Як повідомляв "Знай.ua", викиньте це негайно: як переконатися, що їжа безпечна для вживання, якщо холодильник довго не працював

Також "Знай.ua" писав, продукти, які допоможуть зігрітися: збережуть тепло у критичній ситуації