Українським водіям потрібно ретельно підготувати свою "ластівку" перед приходом нового 2023 року. Необхідно самостійно оглянути свій транспортний засіб, зокрема звернути увагу, чи не видає автомобіль підозрілі звуки.

Звучання справного двигуна не викликає роздратування та занепокоєння у власника авто, але як тільки звук починає змінюватись, то до нього слід прислухатися.

Про це стало відомо завдяки пораді одного з українських блогерів на YouTube.

Техогляд, скріншот: Youtube
Техогляд, скріншот: Youtube

Якщо авто стукає, гримить або обриває звук, то, мабуть, вузол або аргегат механізму працює несправно. Стукання свідчить про утворення люфту через природне зношування, а дивний шум - про тертя деталей одну об одну або об щось стороннє.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Для встановлення точних причин та їх усунення все ж таки слід звертатися на СТО. Однак деякі звуки можуть попереджати про такі серйозні проблеми, що не обійдеться без евакуатора.

Наприклад, дізнатися, що двигун вже сильно зносився, можна за звуком стукоту низького тону, що виникає в нижній частині двигуна і посилюється після навантаження.

Техогляд. Фото: Openbussines
Техогляд. Фото: Openbussines
Техогляд. Фото: Openbussines

У той же час ритмічний і дзвінкий металевий звук середнього тону, що з'являється раптово в середній частині блоку циліндрів, говорить про проблеми з підшипниками шатунними. Якщо стукіт посилюється після збільшення навантаження і супроводжується аварійним падінням тиску масла, краще глушіть двигун і викликайте евакуатор, який довезе авто до СТО.

Нагадаємо, 17 тисяч штрафу за їзду без техогляду: українським водіям радять приготуватися заздалегідь.

Раніше повідомлялося, обов'язковий техогляд в Україні: водіям, приготуватися – кожен другий отримає відмову.

Також, на українські дороги виїхали нові патрулі, водіям краще загальмувати: кого можуть зупинити.