fbpx

7 “найщасливіших” продуктів, які мають бути присутніми на новорічному столі

7 “найщасливіших” продуктів, які мають бути присутніми на новорічному столі

У різних культурах є певні продукти, які обов’язково мають бути присутніми на столі у Новий рік. Вважається, що вони принесуть удачу, зроблять життя наступного року успішнішим. Варто розглянути кілька кулінарних «талісманів», які можуть бути присутніми і на вашому святі.

Капуста

Німецькі та східноєвропейські традиції свідчать про те, що приготовлені з капусти страви є символом грошей та довголіття. Ви можете користуватися цим овочом для доповнення м’яса або створення цікавих салатів у Новий рік.

Зелень

На півдні США у різдвяні свята страви відрізняються великою кількістю зелені. Як кажуть прихильники традиції, зелений колір є символом процвітання та грошей. Ви можете додавати зелень у різноманітні гарячі страви або салати. Також можете повісити біля дверей висушену зелень, щоб відігнати від будинку злих духів.

Сочевиця

Цей продукт подають на новорічний стіл у сім’ях Італії. Круглі боби нагадують монети, тому вважаються символом статку. Сочевицю можна поєднати з сосисками або свининою, щоб отримати ситну страву.

Оселедець

Риба вважається провісником успіху та фінансового благополуччя у Скандинавії. Ви можете подати мариноване оселедце разом з картоплею. Крім цього, така риба стане основою бутербродів або легких салатів.

Локшина

Виготовлені з локшини страви подають на новорічні столи в Японії та Китаї. Довгий продукт, що є символом довгого життя. Але важливо вживати локшину, не ламаючи її.

Фрукти

Новий рік із 12 видами фруктів на столі відзначають на Філіппінах. Місцеві мешканці роблять вибір на користь круглих плодів. Їхнє свято супроводжується манго, виноградом, апельсинами та іншими фруктами.

Випічка

Новий рік у Китаї – це свято, коли господині готують цукрове печиво, у якому перебувають папірці з пророкуваннями.

У Греції на стіл подають пиріг “Василопіта”, у складі якого присутні апельсини та мигдаль. У випічку ховають монету. Якщо людина отримає шматочок пирога з сюрпризом, вважається, що в новому році йому супроводжуватиме успіх.

You cannot copy content of this page