Співзасновник карти Deep State Роман Погорілий розповів 24 каналу, що найактивніші бої зараз йдуть на Сході, зокрема біля Бахмута, Яковлівки, Мар’їнки. Цікаво, що росіяни обрали там нову тактику.

Він знову підтвердив, що Бахмутський напрямок залишається найгарячішим з усіх ділянок фронту.

За його словами, Бахмут – це сьогоднішній Сталінград, бої за це місто важкі. Росіяни тиснуть на цій ділянці фронту, але ніяк не можуть взяти її.

Співзасновник карти Deep State зазначив, що російські війська біля Яковлівки просуваються невеликими ділянками, тиснуть на ЗСУ.

Він розповів, що там велика концентрація артилерійських обстрілів. “Росіяни намагаються протиснути оборону, йдуть важкі бої в самій Яковлівці”, – додав експерт.

Ворог відмовився від прямого удару на Соледар, бо в них це не виходить. І вони намагаються обійти Соледар та Бахмут. Але наші хлопці тримаються та не підпускають ворога,
– заявив Погорілий.

Він зазначив, що росіяни там обрали нову тактику – атакують малими групами по 10 – 15 осіб в нічний час доби з використанням тепловізорів.

“Часто росіяни почали використовувати вагнерівців і намагаються тиснути на ЗСУ. Наші військові зараз роблять титанічні зусилля, щоб відбивати такі штурми окупантів під артобстрілами”, – додав співзасновник Deep State.

Погорілий наголосив, що у Мар’їнці ворог обстріляв з танку позиції ЗСУ. Місто окупанти повністю знищують, від нього залишилася тільки назва. Первомайське росіяни теж зрівняли з землею.

У Мар’їнці йдуть важкі бої. Українські військові зупинили просування ворога. Зараз там йдуть позиційні обстріли та бої. Але ворог не полишає спроб тиснути та просуватися там,
– зазначив експерт.