повернутись на
$39.58 €42.26
menu closed
menu open
weather +11 Київ

"Є речі важливіші, ніж спорт". Маррей пожертвував понад $630 тис. дітям України

Маррей: Я подумав, що міг би залучити до допомоги інших
Фото: andymurray / Instagram
Дворазового олімпійського чемпіона, триразового переможця турнірів "Великого шлему" британця Енді Маррея нагородили відзнакою Артура Еша за людяність і благодійність. Про це 15 грудня повідомили на офіційному сайті всесвітнього тенісного туру найвищого рівня для чоловіків – ATP Tour.

Маррей передав свої призові гроші на допомогу українським дітям. Із середини сезону він почав переказувати гроші у фонд UNICEF.

"У лютому я грав на турнірі в Дубаї і пам'ятаю, як дивився новини, і там ішлося, що щось відбувається між Росією та Україною. Під час турніру в Індіан-Веллсі я вирішив, що жертвуватиму свої призові гроші до кінця сезону на гуманітарну допомогу UNICEF. Підсумкова сума сягнула трохи більше ніж $630 тис. Це додало мені додаткову мотивацію цього року. Я подумав, що міг би залучити до допомоги й інших", – зазначив Маррей.

Він підкреслив, що в Україні 7,5 млн дітей, і після більш ніж дев'яти місяців загострення конфлікту 5,2 млн із них потребують допомоги.

Спортсмен зізнався, що коли йому було за 20, він не думав ні про що інше, крім тенісу.

"Коли ви починаєте ставати старшими і, можливо, трохи дорослішати, ви розумієте, що є речі важливіші, ніж спорт", – зазначив він.

Контекст

Маррей здобув премію Артура Еша "за людяність і благодійність" удруге. Двічі її надавали ще трьом тенісистам в історії: швейцарцю Роджеру Федереру, американцю Андре Агассі та пакистанцю Айсам-уль-Хак Куреші.

Премія Артура Еша одна з найвидатніших, найпрестижніших і найвідоміших нагород у спорті.