Зеленський вважає, що громадяни України самі мають вирішувати, чи евакуйовуватися з великих міст.

Попри те, що РФ завдає масованих масивних ракетних ударів по критичній інфраструктурі , україна тримається, а жителі самі вирішують, чи евакуюватися їм у більш безпечне місце, чи ні.

Про це президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв’ю одному з французьких ЗМІ.

Зеленський порівняв війну Путіна з війною фашистської Німеччини і зазначив, що Україна готова відстоювати і повертати свої території. 

“Росія крок за кроком повторює війну фашистського режиму, режиму Гітлера. Той завдавав по Європі, включно з Україною, удари по інфраструктурі. Було бомбардування по інфраструктурі, життєво важливим пунктам, по електроенергії, вдопостачанню, щоб у людей була паніка, щоб вони починали бігти, щоб легше потім було зруйнувати повністю міста. Бо міста, коли немає людей, легше повністю зруйнувати. А вже потім заходять військові. Тактика президента Путіна така ж брудна, як і тактика Гітлера, вона нам абсолютно зрозуміла і тому ми готові відстояти. Світ один раз вже пережив таку хвилю агресії, я думаю, і другий раз переживе”, – зазначив Зеленський.

Говорячи про евакуацію Києва, глава державки сказав, що українці самі можуть вирішувати, чи покидати їм місто.

“Ми будемо триматись, у нас рабства немає. У нас демократичне суспільство. Коли люди хочуть поїхати, вони можуть собі це дозволити і це нормально. Кожна людина захищає державу, захищає себе. Родина це також частина держави. Бувають різні приклади. Іноді людям потрібно поїхати. Держава повинна дати коридори і можливості для евакуації”, – вважає Зеленський.