$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +9 Київ

У Бєлгороді пролунали вибухи, є поранені та загиблий – губернатор

У Бєлгороді пролунали вибухи, є поранені та загиблий – губернатор Губернатор Бєлгородської області показав наслідки вибухів
Фото: настоящий Гладков / Telegram
У російському Бєлгороді, що розташований неподалік кордону з Україною, 18 грудня чули вибухи. Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков написав у Telegram про наявність поранених і пошкоджень.

"Є четверо постраждалих середнього ступеня тяжкості. Із двома переговорив на місці. Чоловіку осколками посікло спину, у жінки ушкоджено обличчя. Дивом двоє дітей у цьому будинку не постраждали", – написав він.

За даними Гладкова, у мікрорайоні Луч у чотирьох багатоквартирних будинках є пошкодження скління. Також пошкодження є у приватному секторі, за попередніми даними, у 14 житлових будинках і дев'яти автомобілях.

Губернатор повідомив, що у Бєлгородському районі снаряд влучив у птахофабрику, є один загиблий та один постраждалий.

Видання Baza повідомляє, що загинув робітник, який будував нові корпуси на місцевій птахофабриці. Також канал видання опублікував відео, зняте, ймовірно, одним із робітників птахофабрики, на якому видно пошкодження.

Telegram-канал "Жесть Белгород" опублікував кілька відео й фото з вибухами і наслідками. Там стверджують, що спрацювала система ППО.

Канал "Блэтгород" показав фотографію осколків, що впали.

Контекст

Із території Бєлгородської області регулярно обстрілюють сусідню Харківську область і сам Харків.

Влада Бєлгородської області неодноразово заявляла про те, що прикордонні райони нібито обстрілюють із боку України.