Цей Новий рік та Різдво для українців пройдуть не так радісно через війну та певні обмеження. За опитуваннями, багато хто навіть не має бажання святкувати, однак у Православній церкві України запевняють, відзначати варто, проте дещо інакше.

Митрополит Луцький та Волинський Михайло заявив, що не варто ігнорувати Різдво і нагадав, що це свято має важливу мету.

Святкування Різдва, кадр з відео
Святкування Різдва, кадр з відео

За словами Михайла, святкування допоможе відігнати все погане, що принесла із собою війни.

"Цей день – незважаючи на календарні стилі – розкриває зміст народження Ісуса Христа, тож для християн це одне з головних торжеств. Його треба проводити, відганяючи сумний настрій, скорботу, біль, відчай, депресію, спричинені війною. Але це празникування, звісно, має бути скромнішим у його зовнішніх, матеріальних проявах", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Митрополит пояснив, що цього року не варто витрачати кошти на нові прикраси. Будинки та храми можна прикрасити іграшками, що залишилися з минулих років. А замість витрачених грошей на розкішний бенкет можна подбати про ЗСУ, які зараз захищають від росії весь народ.

Різдво, Михайлівський золотоверхий монастир - фото Знай.ua
Різдво, Михайлівський золотоверхий монастир - фото Знай.ua

"Недоречно перетворювати традиційне застілля на бенкети. На заощаджені гроші добре б підтримати наших бійців. На Різдво варто робити подарунки. Але не лише дітям чи іншим родичам, а й воїнам. Саме під час таких свят, через добрі справи, можемо стати на крок ближче до перемоги", - упевнений Михайло.

Раніше ми писали про те, що настав час шукати заміну "Оселедцю під шубою" та ігристому: скільки українцям коштуватиме святковий стіл у 2023 році.

Як повідомляв Знай.ua, скільки українцям доведеться віддати за ялинку на Новий рік: ціни стартують від 550 гривень