$39.58 €42.26
menu closed
menu open
weather +10 Київ

Подоляк: У Кремлі хапаються за будь-які "чарівні пігулки", щоб відстрочити поразку, але фінал у них один

Подоляк: У Кремлі хапаються за будь-які "чарівні пігулки", щоб відстрочити поразку, але фінал у них один Представників Кремля Подоляк назвав "косплеєрами"
Фото: Михайло Подоляк / Facebook

Російська влада намагається відтермінувати поразку своєї армії у війні проти України. Про це 17 грудня заявив у Twitter радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Збільшення строкової служби до двох років, безперервна мобілізація, "новий триденний наступ" – кремлівські ревізіоністи хапаються за будь-які "чарівні пігулки", що дадуть змогу хоч якось відстрочити поразку", – написав він.

Радник глави ОП зазначив, що "вони навіть не [радянський маршал Георгій] Жуков", а "лише косплеєри, у яких один фінал – трибунал".

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст

17 грудня РБК повідомило, що військком із Підмосков'я Михайло Фотін в ефірі телекомпанії "Вечерний Дмитров" заявив, що "є офіційна інформація", що росіяни, "призвані восени 2023 року, служитимуть уже два роки". Пізніше у міноборони Росії спростували ці слова, наголосивши, що призовники, згідно із законом, мають служити 12 місяців.

Це відбувається на тлі війни Росії проти України, для участі в якій у вересні російська влада оголошувала так звану часткову мобілізацію.

7 грудня президент Росії Володимир Путін заявив, що у продовженні мобілізаційних заходів у РФ "немає потреби". Він уточнив, що 150 тис. мобілізованих росіян перебувають у резерві, ще 150 тис. скеровано в зону бойових дій в Україні. Із них, за словами президента РФ, лише 77 тис. служать на передовій.

Путіна не бентежать великі втрати російських окупантів в Україні, у Кремлі зараз налаштовані вести тривалу війну, написало 25 листопада видання "Важные истории". За даними джерел видання, влада РФ розуміє, що до весни РФ може втратити 100 тис. мобілізованих, але це "нікого не лякає".