fbpx

Мені виповнилося 13, коли моя мати вирішила з’їздити до Італії та трохи підзаробити. Тоді це було дуже поширеною практикою. Але моя мама поїхала зовсім і сама. Коли мені виповнилося 15, мама повернулася, щоб розлучитися з татом. Із собою мама тоді привезла немолодого італійця. А тепер захотіла на хрестини моєї донечки. Він залишив мені невелику спадщину та квартиру. І ось я живу в США, квартиру в Україні раніше здвала в оренду, а тепер віддала знайомим біженцям з Донеччини

Мені виповнилося 13, коли моя мати вирішила з’їздити до Італії та трохи підзаробити. Тоді це було дуже поширеною практикою. Але моя мама поїхала зовсім і сама.

Коли мені виповнилося 15, мама повернулася, щоб розлучитися з татом. Із собою мама тоді привезла немолодого італійця, свого нового чоловіка.

Нікого не здивую, сказавши, що мені важко далося розлучення батьків. Хоча б тому, що батько був дуже прив’язаний до мами і вражений раптовою зміною сімейного життя. Але розлучення він дав, силоміць милим не будеш, а мама швидко оформила всі документи з розлучення і поїхала до Італії вже назовсім.

До речі, жодної фінансової підтримки мама мені теж не надала. Я мала стійке відчуття, що її просто покинули.

Тим часом тато почав хворіти і за п’ять років пішов з життя. Я й досі думаю, що головною причиною було  те, що кохана жінка, якій він вірив, пішла і навіть не озирнулася, це на нього вплинуло дуже сильно.

І хоча батько пішов рано, він залишив мені невелику спадщину та квартиру. Ще за кілька років я вийшла заміж за друга дитинства, який колись переїхав до США. Ми з Сашком довгий час спілкувалися у соціальних мережах, а одного літа він приїхав і зробив мені пропозицію. Мені було сумно лише тому, що батько вже не побачить мене у весільній сукні.

І ось я живу в США, квартиру в Україні раніше здвала в оренду, а тепер віддала знайомим біженцям з Донеччини.

А ось мама якимось чином дізналася про те, що у мене три місяці тому народилася донечка. Подзвонила й сказала, що хоче прилетіти зустріти Новий рік і на хрестини, які ми запланували на січень. І це навіть не знаючи мого чоловіка! Та ще й образилась, що її не запросили.

Ось тільки для мене мама є останньою людиною, яку я б хотіла бачити, і я відмовила. Трохи шкодую, але думаю, що зробила правильно.

Передрук без посилання на ibilingua.com.

Фото ілюстративне, спеціально для ibilingua.com.

You cannot copy content of this page