Армія російських загарбників може до лютого зібрати 50-70 тис. військових у Білорусі і спробувати проривати кордон України на північних напрямках, щоб відтягнути частину ЗСУ на північ.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов

“Я думаю, що можливий варіант, про який говорив Головнокомандувач генерал Залужний, – що вони в Білорусі до лютого при гігантських зусиллях можуть зібрати 50-70 тисяч, тобто сформувати загальновійськову армію, і спробувати проривати наш кордон на якихось північних напрямках.

На Рівненському, Волинському, Житомирському напрямках. І то не з метою дістати до Києва, а з метою того, щоб відтягнути частину сил нашої армії на північ. Щоб ми там почали оборонну операцію”, – пояснив Жданов.

“І тоді можна вдарити зі сходу. Але знову ж таки, на сході теж потрібно мати близько 100 тисяч, щоб потім нарощувати зусилля”, – додав Жданов.

Військовий експерт підкреслив, що для цього Росії необхідна регулярна армія або мобілізовані, які пройдуть 6-7 місяців військової підготовки. Крім того, під питанням залишається, чи вдасться забезпечити всіх солдатів технікою і озброєнням.

Жданов також відповів на запитання, чи можливий великий прорив окупантів на Сумському напрямку.

“Щоб зробити такий глибинний прорив, потрібно, щоб всі 200 тисяч, про які говорив наш Головнокомандувач, ломанулися на Сумському напрямку. Ось тоді є шанс”, – відповів експерт.

Він зазначив, що при цьому ці 200 тис. солдатів повинні бути розділені щонайменше на три частини, тобто на три ешелони.

Однак в той же час він зазначив, що на сьогоднішній день ні в Брянській, ні в Курській областях РФ не спостерігається формувань ударних угруповань російської армії.

“Там навіть немає 30 або 50 тисяч. Тобто немає навіть загальновійськової армії, щоб спробувати прорвати наш кордон”, – сказав експерт.