fbpx

Зеленський анонсував операцію з відвоювання Криму

Президент Зеленський наголосив на важливості готовності українців до деокупації Криму військовим шляхом, бо російські окупанти його просто так не повернуть.

Операція ЗСУ зі звільнення Криму ще не розпочалася, проте готовність та бажання звільнити від російської окупації вже зародилася у свідомості українських громадян. Про це заявив Володимир Зеленський в інтерв’ю французькому телеканалу TF1 info.

“Сама операція ще не розпочалася. Коли вона почнеться, ви це точно почуєте. Я вважаю, що відвоювання Криму почалося в головах людей і це дуже важливо. У нашому внутрішньому бажанні, у єдності ставлення до цього”, — додав Зеленський.

Український лідер переконаний, що важливо не лише на словах говорити, що Крим — це Україна, а бути готовим до того, щоб повернути його військовим шляхом, оскільки російські окупанти просто так не підуть із нього.

“Треба бути готовими та йти. Ніхто просто так Крим не віддасть. Відвоювання завжди починається з суспільства: з бажання та готовності. Я вважаю, що початок є”, — зазначив президент держави.

Зеленський також відповів на запитання про те, чи поїде на море після звільнення півострова.

“Я люблю Крим. І тому я із задоволенням приїду до нашого українського окупованого Криму на море”, — сказав президент, і додав, що було б непогано приїхати туди влітку 2023 року.

Також секретар РНБО Олексій Данілов 17 грудня заявив, що окопи в Криму не допоможуть російським окупантам, тому Україна скоро поверне півострів. Яким саме способом буде звільнено Крим, вирішить військово-політичне керівництво України.

You cannot copy content of this page