Українці живуть в умовах, коли електрику можуть відключати на досить тривалий період, тому дуже важливо знати, як бути з деякими продуктами без холодильника. Так, портал apostrophe розповів, як можна вберегти м'ясо від псування, якщо немає світла.

Зберегти м'ясо свіжим у разі вимкнення електрики на тривалий період можна кількома способами. Найлегше, коли людина живе у приватному будинку і має льох чи комору, де зазвичай досить низька температура.

М'ясо, фото: Знай.ua
М'ясо, фото: Знай.ua

Для збереження м'яса його потрібно укласти в чисту ємність і щільно закрити, а потім помістити в льох. Обов'язково потрібно класти сухі шматки м'яса, оскільки від контакту з водою воно виділить сік, де швидко розмножуються мікроби. Зазначається, що за температури від +1 до +4 м'ясо може зберігатися 7-12 днів.

Жителям багатоквартирних домів доведеться трохи заморочитись, адже зберегти м'ясо можна за допомогою різних добавок.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Зберігання м'яса в оцті

Насамперед потрібно приготувати оцтовий розчин: в киплячу воду додати сіль, прянощі, а також подрібнену цибулю та оцет. Потім нарізати м'ясо і скласти у глиняний посуд. Коли заправка охолоне, можна заливати м'ясо. У таких умовах воно зберігатиметься від 3 до 5 діб

М'ясо. Фото: скрін youtube
М'ясо. Фото: скрін youtube

Зберігання м'яса у гірчиці

Гірчичний порошок потрібно залити окропом і додати сіль, цукор. Отриманим розчином натирається сире м'ясо, потім обертається серветкою і лягає целофановий пакет, закривати який потрібно. Протягом трьох днів м'ясо збереже свою свіжість.

Медова заливка для зберігання м'яса

М'ясо розділити на шматки і помістити в ємність, а потім залити рідким медом. Такий метод дозволяє зберегти м'ясо придатним для вживання від 2 до 3 діб.

Раніше портал Знай повідомляв, практично і не муляє очі: де зберігати консервацію в квартирі – кілька варіантів.

Також наш портал інформував, як зберегти холод у холодильнику при вимкненні світла: ця проста порада врятує ваші продукти.

Крім того, ми писали лайфхак, який збереже вашу працездатність: як продовжити час роботи ноутбука при відключенні електрики.