Візит російського диктатора Владіміра Путіна до Мінська 19 грудня призведе до того, що Лукашенко буде змушений вступити у війну з Україною вже безпосереднім чином, оскільки кремлівський диктатор його нарешті до цього схилить.

На цьому наголосила білоруська журналістка, опозиціонерка Наталія Радіна в інтерв’ю.

Лукашенко погодиться на дві умови Путіна, бо сьогодні він уже не має поля для маневрів. 

Перша умова – це вступ білоруської армії у війну. Передбачається наступ російської армії спільно з білоруською на Україну в січні-лютому 2023 року. Друга умова – це єдине командування регіонального угруповання військ, яке було створено нещодавно.

“І цілком очевидно, що це єдине командування складатиметься здебільшого з російських генералів. Тобто білоруська армія, по суті, перейде у підпорядкування Росії”, – зазначила експерт.

Також під час бесіди журналістка заявила, що вступ білоруської армії у війну призведе до краху режиму Лукашенка, оскільки це є абсолютно самогубним кроком. Але на цьому етапі у Лукашенка немає жодного поля для маневрів, тобто він не може чинити опір. Він абсолютно залежить від Кремля та Путіна.

“І я думаю, що Путін уламає його на цей крок, приїхавши до Мінська”, – сказала Радіна. Але потім вона висловила оптимістичніший прогноз: “Інша справа, що відбутися цим планам, я впевнена, не дасть білоруський народ, бо білоруська армія не хоче воювати з українцями. Я переконана, що будуть масові здачі в полон, білоруси переходитимуть на бік українських військовослужбовців, вступати до білоруських підрозділів ЗСУ та згодом повернуться до Мінська для того, щоб звільнити країну від диктатури. Я бачу такий сценарій. Це не пройде даремно ні Путіну, ні самому Лукашенку”.