$39.22 €42.36
menu closed
menu open
weather +12 Київ

Російські війська атакують у напрямку Бахмута й Авдіївки – Генштаб ЗСУ

Російські війська атакують у напрямку Бахмута й Авдіївки – Генштаб ЗСУ Окупанти регулярно атакують на авдіївському напрямку
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook

Російські окупанти найбільшу активність в атаці виявляють на Донбасі. Про це поінформував 19 грудня у Facebook Генеральний штаб Збройних сил України.

"На бахмутському та авдіївському напрямках противник продовжує вести штурмові дії, здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по наших позиціях в районах 25 населених пунктів. Серед них – Верхньокам'янське, Берестове, Яковлівка, Соледар, Григорівка, Бахмутське, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Авдіївка, Красногорівка, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області", – ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу ЗСУ, на інших напрямках російського вторгнення – слобожанському, куп'янському, лиманському, запорізькому, херсонському – окупанти ведуть обстріли "з усього спектра артилерії".

"На волинському і поліському напрямках без істотних змін, ознак формування [на території Білорусі] наступальних угруповань противника не виявлено", – наголосили українські військові.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст

Атаки окупантів на бахмутському й авдіївському напрямках відбуваються регулярно останніми місяцями.

У районі Бахмута зараз "найгарячіше, найболючіше", говорив президент Володимир Зеленський у зверненні 3 грудня. 9 грудня він повідомив, що окупанти фактично зруйнували Бахмут, перетворивши його на випалені руїни.