Кінець близько. Але, на жаль, мова не про російського президента, а про відставку папи Римського Франциска. Підписано заяву про звільнення з посади при збігу плачевних обставин.

Про це повідомляє портал ABC News.

Як зазначається, Папа Римський давно вже підписав заяву про свою відставку, яку вони використовують проти нього, якщо здоров'я значно погіршиться.

"Я вже підписав свою відмову. Держсекретарем тоді був Тарчізіо Бертоне. Я підписав це і сказав, що якщо я стану хворим із медичних причин або з будь-яких інших, ось моє зречення", - сказав Франциск.

Папа Римський
Папа Римський

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Сталося це ще далекого 2013 року, невдовзі після свого обрання. Він боявся, що проблеми зі здоров'ям завадять виконувати йому свої обов'язки та діє на випередження.

До речі, це може статися вже найближчими роками, оскільки його стан здоров'я явно бажає кращого. Минулої суботи йому виповнилося 86 років, а минулого року він уже зумів перенести операцію, щоб усунути звуження кишечника.

Папа Римський Франциск, фото YouTube
Папа Римський Франциск, фото YouTube

Крім того, понтифік мав сильні болі в колінах, і навіть користувався деяким часом інвалідним візком.

Франциск додав, що минулі понтифіки Павло VI та Григорій XII також складали свої листи про зречення на випадок тяжких захворювань.

Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube
Папа Римський Франциск, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що папа Римський Франциск не вірить у жорстокість "великого російського народу" і висловлює свою повагу

Раніше повідомлялося, що в ООН не вірить навіть папа Римський: понтифік закликав організації змінити позицію щодо України

Також Олексій Арестович оцінив ризики вступу Лукашенка у війну на тлі прихованої мобілізації в Білорусі .