Війна, яку розпочала росія проти України призвела до інфляції та подорожчання цін на продукти, та інші негаразди для українців.

На моніторинговому порталі Мінфін, де публікують щодобове оновлення цін у супермаркетах, можна прослідкувати, як змінювались ціни впродовж місяця та року. Наразі у порівнянні з минулим місяцем, ціна на гриби "Печериці" зменшилась в ціні, а на решту овочів — переважно зростає, напередодні морозів та різдвяних свят.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Так за даними Мінфіну, у супермаркетах подешевшала ціна печериць на гривню. У листопаді середня ціна на гриби була 85,4 грн, а наразі 84,5 грн.

Ціна на печереці. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на печереці. Фото: скриншот Мінфін

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

В Ашані та Варусі гриби можна купити по 80 грн, а у Новусі — кіло печериць коштує 93,4 грн.

Натомість морква та цибуля — супутні товари, які зазвичай купують разом з грибами, щоб приготувати будь-яку страву — подорожчали.

Морква подорожчала на півтори гривні від 23,30 до 24,80 грн.

Ціна на моркву. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на моркву. Фото: скриншот Мінфін

Цибуля ріпчаста коштувала 32,14 стала коштувати 32,45 грн в середньому.

Ціна на цибулю ріпчасту. Фото: скриншот Мінфін
Ціна на цибулю ріпчасту. Фото: скриншот Мінфін

Зазвичай перед новим роком товари традиційно зростають в ціні, а на деякий асортимент — навпаки знижки, і щоб не переплачувати слід слідкувати за цінами, та які акції пропонують супермаркети.

Овочі. Фото: Youtube
Овочі. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що готуйте список: українські супермаркети поділилися цінами на хліб, вершкове масло, борошно, сіль та цукор.

Як повідомляв "Знай.ua", українців у "Ощадбанку" шлють у далеку подорож, іноді за 100 км — "знущаються над пенсіонерами...".

Також "Знай.ua" інформував, що українців позбавлять соцвиплат: у Мінсоцполітики розповіли, хто у зоні ризику.