Найближчим часом більшу частину соціальних виплат можуть перемістити в додаток "ДiЯ", щоб значно полегшити людям життя.

Про це розповів голова Мінцифри Михайло Федоров під час ефіру телемарафону, де й розповів, як це працюватиме і для чого це потрібно.

Насамперед це допоможе уникнути махінацій та корупції у сфері соціальних виплат. Люди прямо знатимуть, скільки грошей їм належить.

Дія. Фото: diia.gov.ua
Дія. Фото: diia.gov.ua
Дія. Фото: diia.gov.ua

Це єдиний реєстр соціальних виплат, який геть-чисто ліквідує корупцію в Україні. Принаймні у цьому питанні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

"Ми зараз працюємо над електронним акцизом, над послугами для моряків, над соціальною сферою, створюючи єдиний реєстр соціальних виплат разом із Міністерством соціальної політики", - сказав він.

Міністр далі зазначив, що створення такого реєстру допоможе верифікувати соціальні виплати, і тим самим виключити будь-яку можливість махінацій, які всі ці роки здійснювали аферисти.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Кошти отримуватимуть виключно ті люди, які їх удостоїлися, і ніхто інший не зможе це змінити.

Крім того, Мінцифрі подбали про безпеку, і приділили цьому питанню велику увагу. Сервіс "ДiЯ" продовжує працювати та надавати українцям нові послуги, незважаючи на те, що за вікном йде війна.

До речі, що стосується соціальних виплат. Нещодавно з'явилася в мережі інформація про те, що українці зможуть отримувати свої соціальні виплати прямо на касах супермаркету. Робиться це через те, що не у всіх населених пунктах є поштові відділення, а банківські точно.

Цей крок допоможе значно полегшити роботу пенсіонерам, які мешкають далеко від банкоматів.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Нагадаємо, що водіям розповіли про способи перевірки реального пробігу автомобіля: обов'язково перевірте перед покупкою

Раніше повідомлялося, що у ПЦУ закликали українців не ігнорувати Різдво під час війни: можна сміливо відзначати, але не забувати про головне

Також війна забрала в українців вже третину доходів, і кінця цього не видно: експерт поділився плачевною статистикою