$39.67 €42.52
menu closed
menu open
weather +14 Київ

"Усім потрібна витримка і мужність". В "Укренерго" пояснили, коли в центрі України покращиться ситуація зі світлом

"Усім потрібна витримка і мужність". В "Укренерго" пояснили, коли в центрі України покращиться ситуація зі світлом Ситуація в центральному регіоні України складна, наголосили в "Укренерго"
Фото: pixabay.com
У Києві та інших частинах центрального регіону України планують до кінця 20 грудня підвищити рівень забезпечення споживачів електроенергією щонайменше на 20%. Про це компанія "Укренерго" поінформувала 19 грудня у Facebook.

"Ремонтні бригади "Укренерго" докладають усіх зусиль, щоб якомога скоріше відновити енергопостачання. Першочергово електроенергію подано на об'єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, котельні. Сподіваємося, що до кінця наступної доби нам вдасться підвищити рівень заживлення споживачів у регіоні на 2030%", – ідеться в повідомленні.

Компанія зазначає, що на вечір 19 грудня ситуація в енергосистемі України залишається складною, і в центральному регіоні "через значні пошкодження енергетичної інфраструктури застосовано більш суттєві обмеження, ніж зазвичай".

"Ворог підступно хоче нас залякати темрявою й холодом. Поки енергетики дають йому гідну відсіч на енергетичному фронті, просимо українців також допомогти протистояти агресору: подбати про себе та своїх рідних, зібратися і згуртуватися. У ці часи нам усім потрібна витримка і мужність. Разом переможемо", – заявили в "Укренерго".

Про значне обмеження споживання електроенергії оголосили в Києві та Київській області, а також у Житомирській, Чернігівській і Черкаській областях.

Контекст

Російські війська останніми місяцями регулярно обстрілюють об'єкти енергетики в Україні, у зв'язку із чим почалися планові й аварійні вимкненя електроенергії.

У ніч на 19 грудня окупанти кілька разів атакували Київ безпілотниками Shahed іранського виробництва. Також дрони атакували Київську область. Пошкоджено об'єкти інфраструктури та приватні будинки.

За даними КМВА, за час повітряної тривоги в небі над Києвом було зафіксовано 23 ворожі БПЛА, ЗСУ знищили 18 дронів.

В "Укренерго" заявили, що після удару окупантів дронами-камікадзе в енергосистемі склалася важка ситуація.

Кличко повідомив, що дефіцит електроенергії у Києві становить до 50%.

У компанії Yasno зазначили, що у Києві можливі вимкнення по 10 годин.