$39.78 €42.38
menu closed
menu open
weather +13 Київ

Окупанти завдали по Україні 19 грудня чотирьох ракетних і 60 авіаударів – Генштаб ЗСУ

Окупанти завдали по Україні 19 грудня чотирьох ракетних і 60 авіаударів – Генштаб ЗСУ Росіяни обстрілюють Україну з першого дня повномасштабного вторгнення
Фото: EPA
Російські окупанти завдали по території України 19 грудня чотирьох ракетних і 60 авіаударів. Про це поінформував пресцентр Генштабу Збройних сил України у Facebook 20 грудня.

Також війська РФ здійснили понад 80 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

"У результаті цих ударів постраждала цивільна інфраструктура і населення. Загроза завдання ворогом авіаційних і ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури залишається на всій території України", – ідеться в повідомленні.

Окрім цього, окупанти з танків, мінометів та артилерії стріляли в районах населених пунктів на сіверському, слобожанському, куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському, запорізькому і херсонському напрямках.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст

За час повномасштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого, Росія завдала по території України понад 16 тис. ракетних ударів, повідомив 28 листопада міністр оборони України Олексій Резніков. Він наголосив, що 97% російських цілей – цивільні.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив 30 листопада, що українські військові від початку повномасштабного вторгнення РФ виявили 240 тис. повітряних цілей російських окупантів. "Близько 80% знищується нашими вогневими засобами", зазначив він.

Востаннє масованого ракетного удару по Україні РФ завдала 16 грудня. Ракети збивали в небі над Дніпропетровською, Вінницькою, Миколаївською, Київською і Херсонською областями, а також над Києвом.