Російські окупанти не зможуть домогтися “успіху” , якщо підуть у новий наступ на Київ. Про це заявив військово-політичний аналітик Юрій Федоров, повідомляє Апостроф TV.

У Росії навіть не вистачить живої сили для захоплення української столиці. Експерт переконаний, що 200 тисяч окупантів буде замало, за його даними, потрібно хоча б у 2-3 рази більше. Він також нагадав, що Росія протягом декількох місяців так і не змогла захопити Бахмут в Донецькій області.

“Окупанти вкрай неуспішно, по-російськи, в лоб, штурмують хоч і добре захищене, але невелике місто Бахмут, використовуючи при цьому близько 30 тис. осіб. Для того, щоб тільки підійти до Києва потрібно, напевно, в 5 разів більше особового складу, а щоб взяти його, ще більше. Тому ті 200 тисяч, які готують начебто для наступу, це зовсім не ті сили, якими можна взяти Київ”, – сказав аналітик.

Він додав, що ЗСУ зможуть знищити ворога артилерією, адже в зимовий час у ворога можуть початися серйозні логістичні проблеми.

“Тому якщо Москва спробує ще раз організувати наступ на Київ, то він провалиться сто відсотків”, — додав Федоров.

Раніше військовослужбовець, лідер праворадикальної організації С14 (рух Суспільство майбутнього) Євген Карась зазначав, що російський диктатор Володимир Путін не відмовився від ідеї захопити українську столицю. Це для нього є єдиним варіантом завершити війну на своїх умовах. Проте президент РФ розуміє, що далі окупантам доведеться тікати з Києва, тому що втримати місто вони не зможуть.