fbpx

Зараз маю такий клопіт, що не можу вам описати – проробила з подругою більше року в Італії. А тепер вона ходить по селу та пускає про мене чутки

Оббрехала мене на випередження. Отак.

Зараз маю такий клопіт, що не можу вам описати – проробила з подругою більше року в Італії. А тепер вона ходить по селу та пускає про мене чутки. Все б нічого, але, насправді, то вона розповідає про себе!

Отож, взяла мене подруга до себе в Італію, щоб я підзаробила, а вона мала перезміну. Я погодилася і радо пішла на таку справу, бо грошей зараз треба всім. Отож, Валентина поїхала в Україну, а я стала на її місце доглядати паню – прибираю, готую, ходжу з нею гуляти, частую її гостей – все як треба.

Пройшло три місяці і вже би мала Валентина вернутися, але її нема. Я вже почала переживати, бо ж мені проблем не треба. І ось вона приїжджає ні слова, що задовго, я поїхала в Україну і добре, що не мала проблем з перетином, бо задовго була. Далі через пару місяців вона знову мені телефонує, щоб я їхала на перезміну. Я погодилася, бо минулого разу добре заробила і поїхала, до її родичів не йшла, бо вона й так їде додому, то що їй туди везти?

Так ми мінялися кілька разів і от я вже в Україну і маю їхати ще, прочув про це її чоловік та й йде до мене:

– Казала Валя аби їй передати наших цукерок, – почав він розмову, перелічуючи, що ще треба взяти.

Я округлила очі, бо не розумію, в чому річ, а далі подумала, що то я все маю передати сеньйорі як гостинець і взяла. Привезла їй це все і кажу, що вона могла б сама це привезти, якщо намірилася робити такий сюрприз для інших, а не моїми руками, бо я й так мала важку сумку.

І ось ту вона вперше почала говорити, що я невдячна, бо вона мене на роботу взяла, і, навіть, могорича не поклала. Я їй кажу, що якби вона сама не їхала – то я б взяла. Але як вона їде сама з України, то я їй не найнялася за слугу. Загалом, побула я там та вернулася і вже на мене її чоловік чекає та й собі з претензіями:

– Ти, Марусю, ніби толкова жінка, але чого ти таке робиш – Валя не встигла приїхати, як мусила їхати, бо сеньйора на тебе жалілася, що ти не справляєшся…

Я очі круглі і вже починаю розуміти, що Валя щось вже дуже сильно вирішила крутити. Подумала, що вона в якомусь мильному серіальчику? Я тоді все розповіла чоловікові, а він і каже:

– Більше не їдь, бо сама бачиш, що людина якась дивна. Крутить навколо себе та пил піднімає – точно щось там хімічить.

А далі я ще переговорила з кількома жінками, які добре її знали і все стало на свої місця – вона вирішила робити на дві родини, але хотіла аби я їй платила частку з свого заробітку, бо вона мене влаштувала на роботу.

Зараз в Італії надлишок українок, які готові працювати за смішні гроші і тепер Валя вернулася в Україну, бо на двох стільцях не змогла всидіти і в цьому мене винує, що я їй все перепаскудила. Отакі є оюди, які замість того аби зробити висновки зі своїх дій – приписують все іншим і в усьому їх звинувачують.

Фото Ярослава Романюка.

You cannot copy content of this page