До Кремінної українським військовим залишилося декілька кілометрів

За даними очільника Луганської ОВА, окупанти безрезультатно контратакують на напрямку Сватове – Кремінна.

До Кремінної військовим ЗСУ залишилося декілька кілометрів, але просування йде повільно через щільну замінованість території.

Про це повідомив очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За словами Гайдая, окупанти безрезультатно контратакують на напрямку Сватове – Кремінна.

”До Кремінної нам залишилося декілька кілометрів, але просування йде повільно через щільну замінованість території. Нашим Силам оборони вдалося стабілізувати ситуацію у Білогорівці. Впевнено тримаємо позиції. На окупованих територіях у містах Луганщини люди замерзають. Багатоповерхівки опалюють, рубаючи дерева на вулицях та власними меблями”, – очільник Луганської ОВА.

Щобільше, Російські загарбники не полишають спроб захопити всю Луганську область. Наші військові героїчно відбивають атаки ворога.

Підрозділи Збройних сил України просуваються на напрямку Сватове – Кремінна. Тим часом російські загарбники нажахані систематичними вибухами по своїх місцях розташувань глибоко в тилу.

У росіян масові проблеми на Луганщині

У Генштабі ЗСУ повідомляли, що на Куп’янському та Лиманському напрямках ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Котлярівка, Крохмальне, Берестове Харківської області та Новоселівське, Стельмахівка, Макіївка, Площанка, Червонопопівка і Діброва.

Аналітики інституту вивчення війни наголошують, що російські вояки мають погані умови на лінії Сватове – Кремінна. Там також зазначають, що російські солдати, дислоковані поблизу Сватового, вони страждають від захворювань, пов’язаних із поганою гігієною та ненаданням першої допомоги в холодних і польових умовах.

Також там додали, що південна частина лінії Сватове – Кремінна “непрохідна” через багнюку та туман.

Там додали, що окупаційна влада Луганської області продовжує стверджувати, що українські військові б’ють по цивільних об’єктах. Однак 16 грудня в результаті удару по Щастю було ліквідовано 16 російських військовослужбовців і знищено 12 одиниць техніки.

Російські війська 18 і 19 грудня продовжили обмежені контратаки з метою повернення втрачених позицій на лінії Сватове-Кремінна. Генштаб України повідомив, що українські війська відбили російські атаки в районі Стельмахівки (15 км на захід від Сватового) між 18 і 19 грудня. Також там заявили, що російські війська намагалися атакувати українські позиції в районі Кремінної біля Червонопопівки (5 км на північ від Кремінної), Макіївки (22 км на північний захід від Кремінної), Григорівки, Серебрянки та Білогорівки, що приблизно за 10 км на південь від Кремінної.

Міністерство оборони Росії (МО) повідомило, що російська артилерія завдала удару по зосередженню українських сил поблизу Діброви (5 км на південний захід від Кремінної), що вказує на те, що українські війська могли просунутися в цей район. Російські військові блогери відзначили погані умови для російських військ на лінії Сватове-Кремінна та зазначили, що російські солдати, дислоковані поблизу Сватового, страждають від захворювань, пов’язаних із поганою гігієною та ненаданням першої допомоги в холодних і сирих умовах. Інший російський військовий блогер заявив, що південна частина лінії Сватове-Кремінна “непрохідна” через багнюку та туман.

Російські джерела стверджують, що українські війська завдали ударів по російських тилах у Луганській області. 18 грудня у так званій “ЛНР” заявили, що українські війська випустили три ракети HIMARS по Щастю, приблизно за 15 км на північ від Луганська вздовж траси H21. Центр “Український опір” повідомив, що 16 грудня в результаті удару по Щастю було ліквідовано 16 російських військовослужбовців і знищено 12 одиниць техніки. Російські джерела також стверджували, що українські сили завдали ударів HIMARS по Сватовому, а також по Новоселівці та Алчевську (обидва міста на південний захід від Луганська та під контролем так званої “ЛНР” з 2014 року) між 18 і 19 грудня.