$39.58 €42.26
menu closed
menu open
weather +14 Київ

Шустер про сюрприз, який приготував росіянам Залужний: Навіть якби знав, не сказав би G

Шустер про сюрприз, який приготував росіянам Залужний: Навіть якби знав, не сказав би Шустер: Усі війни в історії були війнами інтелектуальними
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
Українське військове командування інтелектуально набагато вище ніж російське. Таку думку в інтерв'ю головній редакторці видання "ГОРДОН" Олесі Бацман висловив журналіст і телеведучий Савік Шустер, коментуючи інтерв'ю.

"У своєму інтерв'ю головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний сказав: "Ми зараз працюємо над однією операцією – ви її ще не бачите, але вона вже триває". Який сюрприз росіянам приготував генерал Залужний та українська армія?" – поцікавилася Бацман.

"Навіть якби знав, не сказав. Звичайно, я не знаю. Я можу сказати таке: усі війни в історії були війнами інтелектуальними насамперед. Це обдурити супротивника, потім його ще переобдурити, потім змусити його тебе обдурити і потім його обдурити знову. Тобто це реально велика інтелектуальна гра. Так, люди гинуть, кров ллється – це величезна трагедія. Але з погляду воєначальників, людей, які мають мозковий центр, це велика інтелектуальна робота", – наголосив Шустер.

На його думку, в інтелектуальній битві Україна значно перевершує Росію в нинішній війні.

"Можливо, тому що якісь розвіддані дістають від НАТО, які росіяни ніколи не можуть собі уявити. Українське командування, з погляду військового, інтелектуально набагато вище наразі", – заявив Шустер.

Він наголосив, що в армії велике значення має самостійність командирів.

"Це ще почалося в ізраїльській армії, після Шестиденної війни це стало ніби трендом: підрозділ, який воює на певній ділянці фронту, – командир автономний. Він не має завжди бути на зв'язку із центром і погоджувати кожен свій крок. Командири мають бути настільки підготовленими й настільки високими в мистецтві війни, що мають самостійно у своїх секторах вести бойові дії. І в цьому є величезна перевага української армії. Візьмімо генерала Суровікіна. Розумієте, я не знаю слів, якими його можна описати. Ось що він? Зрівняти із землею [місто]. У принципі, для цього не треба навчатися п'ять років в академії. Я поки не бачу взагалі військового мистецтва з боку російських командувачів. Вони як були на рівні Другої світової, так там і лишилися", – зазначив Шустер.

Відео: Алеся Бацман / YouTube

Контекст

15 грудня видання The Economist опублікувало інтерв'ю Залужного, у якому головнокомандувач зробив низку важливих заяв. Зокрема, розповів, що думає про закінчення війни Росії проти України й що потрібно для деокупації українських територій.

Залужний заявив, що "знає, що може перемогти цього ворога", але потрібні ресурси – 300 танків, 600–700 БМП, 500 гаубиць – і тоді, на його думку, українським силам цілком реально вийти на рубежі 23 лютого.

Головнокомандувач ЗСУ пояснив, що українським військам, щоб дістатися кордонів Криму, на сьогодні потрібно подолати відстань 84 км до Мелітополя Запорізької області.