На тлі ймовірного нового наступу держави-терористки на Україну з території Білорусі свою оцінку ситуації зробив і міністр оборони Україні Олексій Резніков в етері інформаційного телемарафону 

Так, він зазначив, що ризик участі військовослужбовців збройних сил Білорусі у повторній спробі наступу на Україну цієї зими існує, однак це не в інтересах керівництва РБ.

“Чи будуть використовуватися як солдати? Це мрія Кремля, я в цьому переконаний, тому був цей візит (президента Володимира Путіна до Білорусі – ред.). Але чи готове білоруське керівництво їх використовувати, розуміючи, що рівень антиукраїнської пропаганди у Білорусі набагато нижчий, ніж у Росії? У звичайних білорусів немає внутрішнього покликання воювати з українцями. Звісно, вони військові, вони виконають наказ, згідно з їхніми статутами. Але що буде далі після перетину українсько-білоруського кордону – для них такої однозначності немає”, – сказав він.

Резніков також додав, що з огляду на це, не в інтересах керівництва Білорусі залучати своїх військовослужбовців до нападу на Україну та втратити їхній військовий потенціал.

“Тому маю надію, що вони все ж таки будуть продовжувати тримати цей баланс, але ми ці ризики маємо оцінювати серйозно, тому ми готові – наші військові, Збройні сили і прикордонники, і Національна гвардія – всі ми до цього готові”, – сказав він.

Водночас міністр зазначив, що поки російські військові не сформували на території Білорусі ударне угруповання, щоб спробувати знову здійснити наступ з цієї країни.

“Ми оцінюємо, в першу чергу, готовність росіян через свій мобілізаційний резерв створити потенційне ударне угруповання. У тому, що в цьому будуть залучені саме білоруські збройні сили, – це питання друге. Територія Білорусі може бути використана як напрямок удару, якщо росіяни сформують там своє ударне угруповання. Станом на сьогоднішній день такого ударного угруповання не сформовано. Їм потрібен час, і ми це побачимо”, – сказав він.

Окрім того, міністр оборони України прокоментував заяву Залужного про кількість зброї, яка потрібна Україні. Він заявив, що Головнокомандувача ЗСУ не так зрозуміли.

Олексій Резніков, коментуючи 300 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну, зауважив, що для нього це лише черговий день спротиву проти окупантів. І це на 1 день ближче до перемоги.

При цьому він уточнив заяву Валерія Залужного про необхідну кількість зброї.

Телеведучий запитав у Резнікова, чи реально Україні отримати кількість зброї, заявленої Залужним.

На що міністр оборони заявив, що “не всі його правильно дочитали”. Резніков сказав, що Залужний назвав цю цифру для конкретної операції, а не для повної перемоги над ворогом.

Він сказав, що я можу перемогти в цій війні в цілому. А окремо назвав цю цифру потреб для конкретної операції. Це перемога в одній конкретній операції, – сказав Резніков.

При цьому він зауважив, що ці цифри реалістичні разом з партнерами та потужностями українського виробника. Але для повної перемоги, тобто для деокупації українських територій у межах міжнародно-визнаних кордонів станом на 1991 рік, потрібно більше техніки та озброєння.І Україна говорить про це міжнародним партнерам.

Нагадаємо: Валерій Залужний сказав, що Україна наразі не має ресурсів проводити нові великі операції, проте все ж командування зараз працює над однією.

“З такими ресурсами я не можу проводити нових великих операцій, хоча ми зараз працюємо над однією. Вона вже йде, але ви її ще не бачите. Ми використовуємо набагато менше снарядів.Я знаю, що можу перемогти цього ворога. Але мені потрібні ресурси. Мені потрібно 300 танків, 600-700 БМП, 500 гаубиць. Тоді, я думаю, цілком реально вийти на рубежі 23 лютого. Але я не можу це зробити з двома бригадами. Я отримую те, що отримую, але це менше, ніж потрібно”, – сказав він.