Тенденцією на ринку праці у 2023 році стане той факт, що все більше жінок почнуть опановувати "традиційно чоловічі" професії, в яких будуть дуже успішними, оскільки професійність не має гендеру, віку та будь-яких інших обмежень.

Медики. Фото: Youtube
Медики. Фото: Youtube

Про тенденції на ринку праці, та те, які професії будуть у найбільшому попиті, розповіла експертка із працевлаштування Валентина Бардадим. На думку фахівчині, набільше будуть затребувані професії, які стосуються здоров'я людини, будівельники та військові.

Попит професій в Україні у 2023 році

Експертка виділила основні галузі, де особливо цінуватимуть професійні кадри.

Професійні військові. У зв’язку з нападом на Україну військ РФ тепер усім стало зрозуміло, що без доброї армії країні завжди загрожуватиме небезпека з боку підлих сусідів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Вишкіл військових. Фото: Youtube
Вишкіл військових. Фото: Youtube

Медики, особливо кардіологи, реаніматологи, хірурги та медсестри — такі фахівці з добрими знаннями та досвідом будуть потрібні країні, і зарплата їх значно підвищиться.

Психологи. Багатьом людям, які пережили жахи війни, ще тривалий час знадобиться допомога психологів та психотерапевтів.

Психолог.  Фото: Youtube
Психолог. Фото: Youtube

Будівельники. Найбільш потрібними будуть усі будівельні спеціальності для відновлення України після війни, а це точно справа не на один рік. Інженери, проєктувальники, архітектори, дизайнери, а також представники робочих спеціальностей.

Логісти. Фахівці цієї галузі будуть дуже потрібні після війни в період відновлення України, та й багато років після цього.

Енергетики. У ході війни не лише Україна, а і вся Європа зрозуміла, що потрібно шукати джерела своїх енергетичних ресурсів, щоб не залежати від сусідів, особливо таких неблагонадійних, як Російська Федерація.

Інженери, науковці, розробники у сфері оборонної промисловості завжди знайдуть роботу в Україні завтрашнього дня.

Викладачі. Щоб побудувати Україну майбутнього, буде потрібна безумовно якісна освіта для здобуття висококласних фахівців у всіх перерахованих галузях.

Нагадаємо, ми писали, що через які овочеві страви можна набрати вагу: великий обман, який "осяде" на талії та боках.

Як повідомляв "Знай.ua", як швидко і без особливих зусиль висушити речі взимку: три способи, які заощадять ваш час.

Також "Знай.ua" інформував, гречка стала дешевшою, а яйця, соняшникова олія та молоко поки не радують: супермаркети показали нові ціни на продукти.