fbpx

Я давно здогадувалася, що свекруха Тамара Марківна не може ужитися зі своїм батьком і не планує його доглядати. І ось все остаточно прояснилося: мама чоловіка хоче свого старенького батька зіпхнути на нас. Коли почалася війна, забрала свого батька до себе у приватну оселю. Квартиру продала, гроші залишила собі

Я давно здогадувалася, що свекруха Тамара Марківна не може ужитися зі своїм батьком і не планує його доглядати. І ось все остаточно прояснилося: мама чоловіка хоче свого старенького батька зіпхнути на нас.

Історія, власне, така. У свекрухи батько давно мешкав у квартирі, йому 88 років, але ще недавно Марк Самійлович сам ходив на ринок, готував їсти.

Звичайно, його дочка, моя свекруха Тамара Марківна, приходила і приносила йому їжу, іноді прибирала і наводила лад в квартирі старенького батька. Але потім вона це все закинула, набридло їй чи втомилася – це вже не знаю.

Коли почалася війна, забрала свого батька до себе у приватну оселю. Квартиру продала, гроші залишила собі, на свої потреби, будинок ремонтувати та інше. Місяців 5 все було більш-менш у них добре.

Але минули місяці, і я тепер щодня від неї вислуховую, як вона наговорює на свого батька, який він такий-сякий і жити вона з ним не може. Більше того, Тамара Марківна озвучила пропозицію віддати батька нам, у мою квартиру, а якщо ми з ним не зможемо під одним дахом, то залишити його самого і переїхати до неї.

Зрозуміло, це мені не підходить. Проблема в тому, що дідусеві 88 років, він хоч і ходячий, але не акуратний і все  таке. Самій свекрусі 67 років, так вона в буквальному значенні слова бігає за ним, підвищує на нього голос і прибирає. Так у них виходять конфлікти.

На всі мої пояснення, що батько її – старий, його не перевиховати, вік у нього і не треба бігати за ним, вичитувати, а просто прибирати, вона відповідає, що їй все одно, що він повинен бути мудрим і взагалі вона ще не стара і хоче жити для себе.

Як їй пояснити, що це її обов’язок і щоб вона всерйоз не сприймала все, що він каже? Як відмовити? А тут ще чоловік прийняв сторону мами, мовляв, це мій дідусь і я хочу, аби він жив з нами.

Вибачте, але тоді я хочу, щоб мені платили за догляд за Марком Самійловичем!

Передрук без посилання на ibilingua.com.

Фото ілюстративне, спеціально для ibilingua.com.

You cannot copy content of this page