Для хорошого та якісного сну, окрім усього іншого, дуже важливо щовечора лягати спати в чисту постіль. Ця умова просто необхідна для того, щоб добре висипатися та не хворіти.

Окрім того, що чиста постіль викликає почуття затишку та спокою, вона також є гарантією того, що з вами в ліжку не ночують шкідливі бактерії та пилові кліщі. А вони безумовно впливають на стан здоров'я людей.

Основні правила зміни постільної білизни:

Якщо ви регулярно приймаєте душ або ванну та надягаєте для сну піжаму, можете міняти постіль раз на два тижні. В іншому разі це потрібно робити щотижня.

Окрема вимога існує для господарів домашніх улюбленців, які полюбляють спати з ними в одному ліжку. А також тих, хто полюбляє перекусити у спальні - змінюйте постіль раз на три-чотири дні.

спальня, фото Pxhere
спальня, фото Pxhere

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Також часто змінювати постіль потрібно усім тим, хто страждає від астми або алергії. Постіль необхідно міняти частіше в літній сезон, коли під час сну люди більше та частіше пітніють. Водночас наволочку слід змінювати кожні три дні тим, власникам чутливої, схильної до подразнень шкіри, щоб не провокувати зайві проблеми зі шкірою обличчя.

Правила прання постелі:

Після покупки постільної білизни її варто випрати, саме про це зазвичай попереджає виробник. Адже на білизні може залишитися надлишок фарбувальних речовин. Таким чином ви убезпечите себе від можливих алергічних реакцій.

Дотримуйтеся оптимального для вашого комплекту режим прання, який вказано на етикетці. Також не варто нехтувати додатковим полосканням, якщо ваша шкіра схильна до подразнень.

Речі після прання, фото wday
Речі після прання, фото wday

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову